Υποφέρετε από Κανονικότητα; Τα 10 προειδοποιητικά συμπτώματα της Κανονικότητας

Στη διαρκή προσπάθεια ανάδειξης του Λόγου των Αποκλεισμένων, και της αποκατάστασης των βίαια πολλές φορές αφαιρούμενων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Οκτωβρίου 2010, σε συνεργασία με το ENUSP*** και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

 

Στη συνέχεια, παραθέτουμε το κείμενο της Janet Foner που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και αναφέρεται στα 10 συμπτώματα της Κανονικότητας. Το κείμενο υπάρχει ολόκληρο στα Πρακτικά των εργασιών του Συνεδρίου με τίτλο «Ευρωπαϊκό Συνέδριο κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού. Για μια ψυχιατρική μεταρρύθμιση προσανατολισμένη στον χρήστη και για το δικαίωμα για εναλλακτικές λύσεις», και συγκεκριμένα, στις σελίδες 137-139. Το τεύχος με τα πρακτικά του συνεδρίου περιλαμβάνει τις κεντρικές δημόσιες ομιλίες, τα κείμενα και προβληματισμούς των κλειστών ομάδων εργασίας, καθώς και κείμενα ατόμων με ψυχιατρική εμπειρία που εργάζονται σε Κοι.Σ.Π.Ε. (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Τα 10 προειδοποιητικά συμπτώματα της Κανονικότητας

Υποφέρετε από κανονικότητα; Διαβάστε για τα 10 προειδοποιητικά συμπτώματα, της Janet Foner, Μέλος του Συμβουλίου της MindFreedom και ακτιβίστρια.

 

Τρελοί επιστήμονες εργάζονται μέρα - νύχτα για να ανακαλύψουν τη θεραπεία της «κανονικότητας», μίας σοβαρής και επίμονης «χρόνιας ψυχικής νόσου» η οποία προσβάλλει μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού. Η MindFreedom International, μία συμμαχία της οποίας ηγούνται επιζώντες της ψυχιατρικής και είναι ανοιχτή στο κοινό, ανησυχεί τελευταία ιδιαιτέρως καθώς μία «κανονικο-επιδημία» κυκλοφορεί στους δρόμους, αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους, μέχρι τώρα ασφαλείς, να αναγνωρίσουν ότι και οι ίδιοι έχουν κολλήσει την τρομερή αρρώστια.

Ευτυχώς, οι τρελοί μας επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν τα δέκα προειδοποιητικά συμπτώματα της «κανονικότητας».

 

Κάντε αυτή τη δωρεάν αυτοεξέταση: .....

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τα τα 10 προειδοποιητικά συμπτώματα της κανονικότητας εδώ.

 

Πηγή:

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. 28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2010, Παλαιό Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εδώ.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

  • www.socialexclusion.gr
  • www.enusp.org [European Network of (ex-) Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP) - Ευρωπαϊκό Δίκτυο (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής]

Σχετικά άρθρα